Home
Links
Contact
About us
Impressum
Site Map?


Afrikaans
عربي
বাংলা
Dan (Mande)
Bahasa Indones.
Cebuano
Deutsch
English-1
English-2
Español
Français
Hausa/هَوُسَا
עברית
हिन्दी
Igbo
ქართული
Kirundi
Kiswahili
മലയാളം
O‘zbek
Peul
Português
Русский
Soomaaliga
தமிழ்
తెలుగు
Türkçe
Twi
Українська
اردو
Yorùbá
中文



Home (Old)
Content (Old)


Indonesian (Old)
English (Old)
German (Old)
Russian (Old)\\

Home -- Ukrainian -- 11-Presuppositional Apologetics -- 024 (Nowhere to hide (Job 34:22) -- Or: The impossibility of being neutral in discussions with unbelievers)
This page in: -- Chinese? -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Russian -- Tamil -- UKRAINIAN

Previous Chapter -- Next Chapter

11. Біблійне Введеня в Апологетику Передумов
Як Виявити Основні Недоліки та Приховану Неправду в Нападках на Християнську Віру
РОЗДІЛ 3 – МЕТОД АПОЛОГЕТИКИ ПЕРЕДУМОВ (ПРЕСУПОЗИЦІЙ)

18. Немає де сховатися (Йова 34:22) = Неможливість бути нейтральним в дискусіях з невіруючими


Отже, ми бачимо, що неможливо бути нейтральним у дискусіях з невіруючими. У нас зовсім інший погляд на життя і ми завжди повинні мати особливу християнську прихильність до Христа та Його слова. Чи є тоді спільна основа для того, щоб ми навіть почали дискусію з невіруючими?

Ми розуміємо біблійну вимогу, що ми повинні бути відданими Божим думкам, оскільки страх перед Ним – це початок мудрості, та оскільки невіруючі віддані зовсім іншому та протилежному способу мислення, як ми будемо діяти далі?

У наведеній нижче таблиці містяться результати опитування, проведеного у Великобританії серед вчителів та студентів, метою якого було виявити переконання людей (W. Shipton, Worldviews and Christian Education, p. 92-93). Ви зауважите, що у світоглядах майже немає сфери згоди.

 Натуралізм Світський гуманізмБіблійне ХристиянствоПантеїзм Новий вік
Вища реальністьНежива матерія та енергія, які існували завждиНескінченний, трансцендентний Бог, який діє у Всесвіті та пізнаваний людьмиДуховний всесвіт, який є богом/розумом/єдиним/усім
Природа БогаТакого немає, бо Бог – це міфОсобистісна (триєдина), творчо активна, всезнаюча, суверенна особистість, яка є джерелом мораліБезособистісний і аморальний бог / розум / один / все
Походження всесвіту та життяВсесвіт вічний і діє як однорідність причинно-наслідкових зв'язків у замкнутій системі. Або, згідно Теорії Великого Вибуху, Всесвіт з’явився раптово і незрозумілоСтворені Богом силою Його Слова, щоб діяти з єдиною причиною та наслідком у відкритій системіПрояви вічного бога/розуму/одного/всіх
Засоби пізнання правдиРозум та інтуїція людини працюють і підтверджуються науковим методомСаморозкриття Бога в Ісусі Христі та через Біблію, людська совість і розум як інструмент, освітлений Богом Святим Духом і підтверджений досвідомТренований самоаналіз плюс одкровення бога/розуму/одного/всіх, що передаються по каналам
Природа людських істотСкладні «машини»; високоеволюційні твариниФізичні та духовні істоти з особистістю, створені за образом та подобю Божою, здатні до вільних моральних рішень, тепер у занепалому станіДуховні істоти, частина бога/розуму/одного/всього, що тимчасово проживають в матеріальних тілах, які є ілюзорними
Мета людського життяСамореалізація, задоволення, обслуговування та вдосконалення наступного поколінняВстановлення люблячих відносин з Богом, реалізація особистого потенціалу, служіння людям, насолоджуватися цим життям і готуватися до вічного життяПерехід до прогресу (або регресії) для досягнення єднання з богом/розумом/єдиним/усім
Основи мораліДумка більшості, сучасні звичаї, найкращі традиції, певні обставини чи індувідуальне сумлінняНезмінний характер Бога (справедливий і милосердний), явлений у Христі та БібліїВнутрішні імпульси та нахили; немає «правильної» чи «неправильної» поведінки
Складне становище людиниНезнання реальності та справжнього людського потенціалу; погані закони; некомпетентний уряд; відсутність людського розуміння та співпраці; забруднене довкілляГріх – це свідомий бунт проти Бога та його принципів; спроба возвести людей в ранг автономних та самодостатніх істот; в результаті образ Божий зіпсувався, і весь світ постраждавНезнання реальності та справжнього людського потенціалу; нерозуміння надприродних комунікацій; неуважність до екологічного балансу
Вирішення скрутного становища людиниКраща освіта, більша підтримка науки, технічний прогрес, справедливі закони, компетентний уряд, покращення людського розуміння та співпраці та піклування про біосферуДуховне відродження передбачає віру в божественне викуплення через Ісуса Христа. Це веде до нового життя з любов’ю, покорою Богу, адекватним саморозумінням, належними людськими стосунками та турботою про створінняЗміна свідомості, що призводить до кращого саморозуміння, людських стосунків та самовикуплення
СмертьОстаточний кінець існування у всьому його виміріПочаток іншого свідомого стануІлюзія; перехід до наступного етапу космічного життя
Історія людстваНепередбачувана і без загальної мети, керується як рішеннями людини, так і силами, що не піддаються контролю людиниОсмислена послідовність подій, яка направляється вільними людськими рішеннями, але також контрольована Богом; рух до виконання загального Божого плануІлюзія та/або циклічний процес

www.Grace-and-Truth.net

Page last modified on March 25, 2023, at 03:22 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)