Grace and Truth

This website is under construction !

Search in "Ukrainian":
Home -- Ukrainian -- 11-Presuppositional Apologetics -- 046 (Further examples)
This page in: -- Chinese -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Russian -- Tamil -- UKRAINIAN

Previous Chapter -- Next Chapter

11. Біблійне Введеня в Апологетику Передумов
Як Виявити Основні Недоліки та Приховану Неправду в Нападках на Християнську Віру
РОЗДІЛ 4 – АПОЛОГЕТИКА ПЕРЕДУМОВ В ДІЇ
31. Відповідь на світогляд унітарних біблійних підробок – ІСЛАМ

f) Подальші приклади


Порівняйте те, що говориться в Корані в наступних віршах:

(i) «Невже Аллаг буде карати вас, якщо ви будете вдячними та вiруючими? Аллаг — Вдячний, Всезнаючий!» (К 4:147)
(ii) «Хто йде прямим шляхом, той iде ним сам для себе. I хто зiйшов iз нього, той зiйшов тiльки сам проти себе. I нiхто не понесе тягар iншого! Ми ж не карали нiкого, не вiдправивши перед тим посланця.» (К 17:15)
(iii) «[Розповiдали i про] посланцiв-благовiсникiв та застерiгачiв, щоб не мали люди пiсля цього доказу проти Аллага. Аллаг — Великий, Мудрий!» (Q 4:165)
(iv) «Для кожної громади — посланець. I коли приходив до них посланець їхнiй, то все мiж ними вирiшували справедливо, i не були вони скривдженi!» (К 10:47).
(v) «Бiльшiсть людей — хоч би ти й прагнув цього — не увiрує.» (К 12:103)

Отже, Аллагу насправді не потрібно карати людей, якщо вони вдячні (i) – варто задуматися щодо зв'язності вислову — і Він ніколи не карає їх, поки не пошле посланця (II) і послав посланця до кожного народу (iv). Якщо Аллаг хоче врятувати всіх, то є дуже простий шлях: він ніколи не повинен був посилати жодного гінця. Таким чином у людей буде суперечка (К 4:165), і Аллаг не покарає їх, тому що вони не отримали попередження (К 17:15), і якщо Аллаг знає, більшість людей все одно залишаться невіруючими (К 12:103), чи не марнує він час, посилаючи гінців?

У християнському світогляді має сенс євангелізувати людей, тому що люди за замовчуванням прокляті та їх потрібно викупити. Але в ісламі це не має жодного сенсу, оскільки люди не прокляті, поки вони не відкинуть посланця, то навіщо його тоді посилати?

Коран також вчить: «Хто шукає iншої релiгiї замiсть iсламу, вiд того не буде прийнято, а в наступному життi вiн буде серед тих, хто втратив усе!». (К 3:85). Тому всі посланці, яких Аллаг посилав людям, не мають жодної користі. Звичайно, мусульмани можуть легко сказати, що всі інші посланці насправді були мусульманами, але це знищило б всю основу ісламу; окрім віри в Коран, ключовою вимогою до мусульман (закріпленої в шахаді або декларації віри, одному з п’яти стовпів ісламу) є віра в Мухаммада, а ще одна – здійснювати паломництво, якщо є фізична можливість (хадж, інший з п’яти стовпів, пов’язаних із життям Мухаммада) один раз у житті. Тож ось проблеми. Якщо мусульманин каже, що ці речі не обов’язкові для того, щоб бути мусульманином, то нам не потрібен Мухаммад чи Коран. Якщо вони вимагаються, то прокляті всі інші народи, які ніколи не чули про Мухаммада. Але вони не можуть бути прокляті, якщо вони підуть за посланцями, надісланими їм раніше (К 10:47); але якщо вони пішли за будь-яким посланцем, окрім Мухаммада, то вони все одно будуть прокляті, оскільки іслам є єдиною прийнятною релігією (К 3:85) і вони не можуть виконати вимоги, встановлені Мухаммадом, тому що вони жили до нього. Вже заплуталися?

Коротше кажучи, ісламський світогляд вкрай непослідовний і суперечливий. У цей момент мусульмани зазвичай повертаються до мене з готовою відповіддю: «Ви не розумієте арабської мови». Ну, якщо я, носій арабської мови, який виріс як мусульманин і вивчав іслам з деякими висококваліфікованими мусульманськими вченими, не розумію ні ісламу, ні арабської, то що вже тоді казати про 1,2 мільярда мусульман у всьому світі, які не знають жодного слова арабською?.. І що це говорить про твердження Корану «А це (Коран) — зiслане Господом свiтiв. Вiрний Дух зiйшов iз ним на твоє серце, щоб ти був одним iз застерiгачiв. Зiслане арабською мовою, зрозумiлою!» (К 26:192-196). Те саме почуття про чіткість «арабського» Корану згадується в Корані багато разів (К 16:103 -- 41:3 -- 20:13 -- 41:44 -- 13:37 -- 12:2 -- 43:3 -- 42:7 -- 39:28 -- 46:12).

Це робить обвинувачення «Ви не знаєте арабської» досить цікавим; або Аллаг обманює, а Коран написаний не зрозумілою арабською мовою, або Аллаг найкраще вміє розмовляти, тому що все, що він мав на увазі під «зрозумілою мовою», є чим завгодно, крім цього.

Є ще багато прикладів неспроможності ісламу забезпечити стійку основу для знання його непослідовності та суперечливості. Чим більше ми вивчаємо, що таке ісламський світогляд, тим більше він демонструє власну помилковість.

www.Grace-and-Truth.net

Page last modified on March 29, 2023, at 02:56 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)